OWOCE LIOFILIZOWANE
Owoce liofilizowane to maksymalna wartość odżywcza.
Spożywanie owoców stanowi ważny element diety który chroni przed wieloma chorobami, oraz zmniejsza ryzyko nowotworów i cukrzycy typu 2.
Właściwości odżywcze i zdrowotne owoców
Wyniki wieloletnich badań naukowych potwierdzają, że owoce są źródłem błonnika pokarmowego, wielu witamin i minerałów, a także polifenoli będących naturalnymi antyoksydantami.
Owoce zawierają w swoim składzie cukry proste. Owoce stanowią ważny element codziennej diety, dlatego też koniecznie powinniśmy włączyć je do jadłospisu.
Suszenie owoców specjalną metodą liofilizacji potocznie nazywaną „suszenie mrozem” gwarantuje, że dzięki temu owoce zachowują większość swoich wartości odżywczych, kształt, barwę, a smak i zapach jest bardziej wyraźny.
1. Sprawdź poprawność zapytania i spróbuj ponownie.
2. Ogranicz szukane słowa do jednego lub dwóch.
3. Podaj ogólną nazwę produktu, którego szukasz. Później będziesz mógł ograniczyć wyniki wyszukiwania korzystając z zaawansowanych filtrów.