O nas

VITOPLUS – PREPARATY Z NATURY 

 

Marka Vitoplus powstała z pasji do promowania zdrowego stylu życia. Nasze produkty powstają wyłącznie w  oparciu o  całkowicie naturalne i w większości polskie składniki. Odpowiadając na zagrożenia, na jakie narażony jest nasz organizm we współczesnym świecie, stawiamy na preparaty najwyższej jakości, a naukowo potwierdzona skuteczność to nasz dodatkowy atut.

Natura której częścią jesteśmy, zna właściwe proporcje i układa najlepsze receptury – dlatego naszym podstawowym założeniem, jest wspieranie i pobudzanie sił witalnych za pomocą tego co naturalne.

Uczciwość i rzetelność to dla nas nie tylko hasła.  Czerpiąc z wieloletniego doświadczenia wybieramy składniki i metody ich uzyskania, które w najwyższym stopniu gwarantują wartość produktu świeżego. Korzystamy z polskich surowców, całość procesu produkcyjnego również odbywa się na terenie naszego kraju.

Naszym podstawowym preparatem jest COLOSTRUM P – produkt premium. COLOSTRUM P to pełne              i liofilizowane colostrum bovinum, pozyskiwane tylko  z pierwszego udoju.

Niezależnie w ramach naszej strategii promujemy i zajmujemy się dystrybucją preparatów produkowanych zgodnie z naszą ideą.

 

VITOPLUS – Zgodnie z Naturą. Zgodnie z Nauką.

Kiedy Stosować?

Preparaty marki VITOPLUS stosuje się w przypadkach:

  • spadków odporności zwłaszcza  przed i w sezonie infekcyjnym
  • stanach przewlekłego zmęczenia, stresu, rekonwalescencji
  • zaburzeniach w pracy przewodu pokarmowego, chorobach żołądka i jelit
  • problemów skórnych np. trądziku czy łuszczycy

 

Poszczególne składniki zawarte w preparatach VITOPLUS dobieramy tak, by ułatwić organizmowi procesy samoleczenia oraz dostarczyć elementów niezbędnych na różnych jego etapach, których często brak w codziennej diecie. Niczego nie narzucamy, z założenia wspieramy procesy naturalne. Nasze preparaty nie zastępują leków, ale gdy konieczne jest ich stosowanie potrafią poprawić ich skuteczność i ograniczyć niektóre skutki uboczne (np. antybiotyków i powszechnie stosowanych leków przeciwzapalnych).

Wyjątkowy surowiec - wyjątkowy sposób PRODUKCJI

LIOFILIZACJA

Aby w pełni wykorzystać właściwości świeżego colostrum, w produkcji COLOSTRUM P zastosowaliśmy szczególną, wyróżniającą je spośród innych, technologię produkcji.                    Pozyskane colostrum zamrażamy, a następnie poddajemy liofilizacji, czyli procesowi próżniowego odwadniania ( poprzez sublimację lodu ), to najlepsza metoda obróbki produktów nieodpornych na ogrzewanie. W ten sposób powstaje preparat zachowujący najwięcej właściwości świeżego colostrum. Liofilizacja to proces dzięki któremu zachowujemy strukturę chemiczną cząsteczek organicznych,        a przez to ich biopotencjał. Łączymy to co naturalnie doskonałe z najnowszymi osiągnięciami biotechnologii. Od lat 50-tych XX wieku z dobrodziejstw liofilizowanej żywności korzystają m.in. astronauci, żołnierze, sportowcy ekstremalni, podróżnicy i żeglarze.  Dziś dzięki komercyjnemu zastosowaniu tej skomplikowanej metody, żywność wysokiej jakości  jest dostępna dla każdego.

Więcej na temat procesu liofilizacji>